Vraag en antwoord: hoe kun je je woning goed verwarmen met een tekort aan muuroppervlak?

Algemeen Publicatiedatum: 16 december 2016geschatte leestijd: 2 minuten

Iedere maand plaatsen wij een vraag van de lezer in de rubriek ‘vraag & antwoord’.

De vraag van deze week:

Ik heb de opdracht gekregen om paneelradiatoren te plaatsen, maar door een tekort aan muuroppervlak kom ik niet aan voldoende capaciteit om de woning goed te verwarmen. Wat is jouw advies?

Antwoord

Het mooiste is om radiatoren netjes onder een raam te plaatsen of strak gecentreerd op een muur naast de deur. Net zo belangrijk is de capaciteit van de radiator. Jouw klant wil dat alles in goede verhouding is, en wanneer vloerverwarming geen optie is, kan dit weleens een uitdaging worden. Mijn advies is om te kijken naar de Low-H2O radiatoren van Jaga. Deze radiatoren, ook wel convectoren genoemd, bevatten tot 90% minder water dan een plaatstalen radiator.  Daarnaast hebben deze radiatoren geen zware platen die eerst zichzelf moeten opwarmen. Ze reageren sneller op de vraag naar warmte en zijn bovendien veel lichter en compacter.

Compact

Een omkaste paneelradiator van 400x2000x22 levert een capaciteit op van ongeveer 2550 watt (op basis van 75/65). Wanneer gekozen wordt voor een Jaga Tempo van ongeveer dezelfde capaciteit dan zijn de afmetingen 400x1600x15 batt. Dit model is tevens leverbaar met een Twin-element dat een kleine 10% aan extra warmte opbrengt.

Vergroot het vermogen

Alle Low-H2O radiatoren zijn uit te breiden met Dynamic Boost Effect. DBE is speciaal voor de Low-H2O radiatoren ontwikkeld en vergroot het vermogen twee- tot driemaal. Door gebruik te maken van dit systeem is het mogelijk geworden om een radiator te plaatsen van 400x900x16 batt.

Milieubewust en energiezuinig

Met de ontwikkeling van de Low-H2O technologie en de komst van DBE heeft Jaga een milieubewuste en energiezuinige weg ingeslagen. De fabrikant heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovatieve producten die minder energie en brandstof verbruiken, zonder dat dit ten koste gaat van de behaaglijkheid.

Jaga inbouwoplossingen

Mocht de ruimte voor de radiatoren toch nog te beperkt zijn, dan kun je altijd nog kiezen voor een oplossing in de vloer. Jaga levert al convectorputten met een minimale inbouwdiepte van 5,5 cm.

Meer weten?

Heb je vragen over de producten van Jaga? Kijk dan op warmteservice.nl of bezoek één van onze vestigingen voor een advies op maat.

Met vriendelijke groet,

John van Dijk

Afdeling opleidingen

img_2822_1

 

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws