VSK en Elektrotechniek verkennen fusie

Branchenieuws Publicatiedatum: 14 december 2016geschatte leestijd: < 1 minuut

De grote vakbeurzen VSK en Elektrotechniek gaan mogelijk samen. Dit zou moeten leiden tot één grote installatiebeurs voor zowel E & W die in 2018 voor het eerst samen gehouden moeten worden. De adviescommissie van de VSK en brancheorganisator Fedet, met wie de Jaarbeurs de elektro-beurs samen organiseert, moeten zich nog wel over de plannen buigen.

Als het aan de Jaarbeurs ligt, gaan de installatiebeurzen, die beide kampen met teruglopend bezoek, vanaf de komende editie samen. Met het oog hierop heeft de Jaarbeurs alvast besloten om de 2017-editie van Elektrotechniek uit te stellen tot 2018, zodat de tweejaarlijkse cyclus gelijk loopt met de VSK. In het eerste kwartaal van 2017 moet het voorstel definitief worden. Daarna buigt de ledenvergadering van Fedet, bedrijfs- en branchekoepel van E-bedrijven, zich hier over. Enkele jaren geleden was de federatie nog tegenstander van een fusie, toen de Jaarbeurs het installatiehuwelijk op de agenda zette. Online gaan ‘E en W’ alvast samen: het communicatieplatform Installatieprofs van de Utrechtse beursorganisatie voegt de beide installatiedelen vanaf januari al samen.

Smart Homes naar Utrecht

Het event Smart Homes, dat afgelopen maand in Eindhoven werd gehouden, verhuist per volgend jaar ook naar Utrecht. In de Jaarbeurs wordt dan jaarlijks Smart HOmes & Intelligent Buildings georganiseerd. Dit event richt zich vooral op de voorschrijvende markt en opdrachtgevers. “De VSK en Elektrotechniek zullen zich écht op de techniek gaan richten”, zegt Wegman.

Gepubliceerd door: Bernedien Verburg

Bron: https://www.installatie.nl/nieuws/vsk-en-elektro-verkennen-fusie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws