Groepenkast: wanneer vervang je die?

Algemeen Publicatiedatum: 12 maart 2018geschatte leestijd: < 1 minuut

GroepenkastGa je verhuizen? Vergeet dan niet de oude groepenkast onder de loep te nemen. De oude groepenverdeler is vaak niet ingericht voor al die moderne apparatuur in jouw nieuwe woning.

Vervangen groepenkast

De groepenkast vervangen is nodig in een aantal gevallen:
• Uitbreiding van het aantal elektrische apparaten in huis (zoals nieuwe keuken met veel meer apparatuur)
• Toevoeging van (combi) oven, vaatwasser, keramische kookplaat, kookkraan, zonnepanelen, wasmachine, droger, krachtstroom etc.
• Vervanging vanwege ouderdom van de oude meterkast

Voorzorgsmaatregelen

Let op! Stop niet zomaar zware apparatuur in het contact of contactdoos. Dit kan kortsluiting veroorzaken of zelfs een grote kans op brandgevaar veroorzaken. Voor de wasmachine, vaatwasser en dergelijk moet dus een aparte groep komen en beveiligd worden met een aardlekschakelaar. Neem bij twijfel contact op met een installateur. De compacte groepenverdelers van Gacia Europe zijn gereed voor installatie en worden compleet met toebehoren geleverd.

2 reacties op “Groepenkast: wanneer vervang je die?”

 1. Jan schreef:

  Goed punt om de groepenkast te controleren als je gaat verhuizen. Het lijkt me in mijn geval verstandig de oude meterkast te laten vervangen. Ik wil namelijk graag nieuwe apparaten aansluiten en toevoegen.

  • Peter Beentjes schreef:

   Beste Jan,

   Hartelijk dank voor uw reactie, u bent van harte welkom in één van onze vestigingen voor advies die aansluit bij uw nieuwe apparaten!

   \Met vriendelijke groet,
   Warmteservice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu altijd op de hoogte! Acties, tips en nieuws